بازگشت به صفحه قبل

دسترسی سریع

سئو چیست؟
(انواع حملات)امنيت شبكه هاي كامپيوتري
 Routing Metric Value چگونه محاسبه می شود ؟
انتقال شبکه از طریق سیم کشی برق ( پاورلاین )
 معرفی برخی از موتورهای بازی سازی اندروید
فیسبوک و گوگل، ارتباط زبانی بین دو سیستم هوش مصنوعی را کشف کردند
10 نکته که شما را به برنامه نویس حرفه ای جاوا اسکریپت تبدیل می کند
خود را روی اینترنت جستجو کنید!
بازیابی پسورد ویندوز 10
پروتکل مسیریابی OSPF
پروتکل مسیریابی RIP
پروتكل مسيريابي  IGRP
پروتکل  IS-IS
پروتکل   EIGRP
آموزش نحوه اتصال به شبکه دامین
آشنایی با انواع دوربین های مداربسته
آشنایی با پروتکل TCP/IP
اصول اولیه عیب یابی شبکه
نسل پنجم شبکه تلفن همراه
عکس برداری مبتنی بر لیدار
دستیار صوتی هوشمند مایکروسافت و ب ام و
طراحی وب سایت
ایجاد راهنمای سبک طراحی وب
شناسایی لینک های خطرناک
فضای ابری چیست؟
محققان دلایل تفاوت مغزی بین دانش آموزان در سرعت یادگیری را دریافتند
ابزارهای جدید در توسعه دنیای مجازی
نحوه استفاده از اکشن در فتوشاپ

آشنایی با انواع دوربین های مداربسته

اطلاعاتي کامل درباره دوربين هاي مدار بسته
"دوربين مدار بسته" چيست؟
واژه "دوربين مدار بسته" برگردان فارسي کلمه انگليسي  closet circuit television  يا به اختصار cctv مي باشد. معني لغوي آن جعبه جادويي مدار بسته است و به دوربين هايي گفته مي شود که در جاي خود ثابت اند.
دوربين مداربسته به کليه دوربين هايي اطلاق مي گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاوير را به يک يا چند محل ارسال مي کنند. از آنجا که اغلب اين دوربين ها در حفاظت، نظارت و سيستم هاي مانيتورينگ امنيت بکار مي رود اين واژه بيشتر به همين حيطه بر مي گردد اما معني فني آن حتي دوربين هاي ويديو تلفن و کنفرانس را نيز دربر مي گيرد.


تاريخچه:
نخستين سيستم مدار بسته در سال 1942 ميلادي توسط شرکت زيمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک هاي v2 نصب شد. يک مهندس آلماني بنام "والتر بروچ" مسئول نصب اين سيستم بود.
در آمريکا اولين تبليغ دوربين مداربسته در سال 1949 مربوط به محصولي با نام "وريکون" بود که در تبليغات گفته ميشد به مجوز دولتي نيازي ندارد.از آن پس سيستم هاي ضبط تصاوير دوربين مداربسته در برخي پايگاه هاي فضايي بزرگ جهت ضبط تصاوير پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خيلي زود روي موشک ها نصب شد تا جايي که تصاوير را همراه با صدا به زمين ارسال کرد.

 

 اولين رونمايي از دوربين مداربسته در اماکن عمومي آمريکا در سال 1973 بود. زماني که در ميدان تايمز نيويورک اولين دوربين مداربسته به منظور جلوگيري از جرايم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگيري در کاهش جرايم ايفا نکرد. تا ايتکه در سال 1980 دوربين هاي مداربسته در سطح گسترده اي در سراسر آمريکا بخصوص در مراکز عمومي بکار گرفته شد. بنظر مي آمد استفاده از دوربين مداربسته راهي ارزان تر در مقايسه با بکارگيري نيروهاي پليس براي شناسايي جرايم باشد.


بتدريج برخي از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهايي که بيشتر در معرض سرقت قرار داشتند نيز به دوربين مداربسته روي آوردند. در سال 1990 دستگاه هاي ضبط تصاوير دوربين ها تنها با قابليت " ضبط بعد از شناسايي حرکت" وارد بازار شدند که استفاده از دوربين مداربسته را در اين کشور بسيار بيشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه هاي ضبط تصاوير تا حد زيادي از نظر ميزان حجم ذخيره و قابليت ها بسيار محدود بود. از نيمه دوم سال 1990 پليس دوربين هاي زيادي را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومي ، مدارس و پروژه هاي ساختماني نصب کرد.
در انگلستان نيز استفاده از دوربين مداربسته بسيار متداول شد. شهر "نورفولک" انگلستان نخستين جايي در اين کشور بود که دوربين ها در آن نصب شدند.بطور کلي در دهه ميلادي بين 1990 تا 2000 استفاده از دوربين هاي مداربسته در بسياري از کشورها رواج يافت.


کاربردهاي دوربين مداربسته
کاربرد اصلي و عمده دوربين هاي مداربسته در سيستم هاي حفاظتي است اما کاربرد هاي آن به سيستم هاي حفاظتي محدود نبوده و از آن فراتر ميرود کاربردهايي از قبيل کاربردهاي پليسي ، نظامي، فضايي ،صنعتي ، کنترل ترافيک ، ارتباطات ويديويي، و تصوير برداري نامحسوس.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 - جلوگيري از ارتکاب جرايم:
کاربرد دوربين هاي مداربسته در جلوگيري از ارتکاب جرايم بسيار وسيع است. از جلوگيري از جرايم رانندگي تا جرايم جنايي. استفاده نامحسوس از دوربين هاي مخفي نيز بسيار رواج يافته است. بطور مثال مي توان به دوربين هاي دستگاه هاي خود پرداز اشاره کرد که براي شناسايي جرايمي چون وارد کردن تصادفي رمز کارت اعتباري کاربرد دارد.


آخرين تحقيقات آماري از شهر هاي بزرگ آمريکا و انگلستان نشان مي دهد بعد از نصب دوربين هاي مداربسته در پارکينگ ها 51 درصد از تعداد جرايم کاسته شده است. در فرودگاه ها ميزان کاهش جرايم 23% و در ساير مراکز عمومي روي هم رفته اين مقدار 7% بوده است.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 -کاربرد صنعتي:
در کارخانجات صنعتي نيز از دوربين هاي مداربسته در محل ها يا مراحلي از کار که حضور فيزيکي انسان خطرناک،دشوار يا حتي غير ممکن است نيز بهره گرفته مي شود. در کارخانجاتي مثل کارخانجات شيميايي يا نيروگاه هاي هسته اي.در مراکز صنعتي استفاده از دوربين هاي اسکن خط توليد و دوربين هاي حرارتي رواج زيادي دارد.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  -کنترل ترافيک:
امروزه در اکثر کشورهاي جهان از دوربين هاي مداربسته براي کنترل ترافيک وسايل نقليه در سطح گسترده اي استفاده مي شود. از جمله کنترل ميزان ترافيک در خيابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگاني که قصد عبور از مسير آن خيابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسايي جرايم رانندگي حداقل کاربرد هاي دوربين مداربسته در کنترل وسايل نقليه هستند. شناسايي اتوماتيک پلاک خودروها از جمله آخرين دستاورد هاي دوربين هاي مداربسته در اين بخش مي باشند.

 

-امنيت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومي از دوربين مداربسته براي جلوگيري از حوادثي که ممکن است در اثر خارج از ديد بودن محل صورت بگيرد استفاده مي شود. بطور مثال در متروها از دوربين مداربسته براي کنترل درهاي ورود و خروج مسافران به منظور اطمينان از اينکه مسافر از در عبور کرده است و يا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهاي شهري.


انواع دوربين مداربسته
از نظر نوع سيگنال:
-دوربين هاي آنالوگ
-دوربين هاي ip (آي پي تحت شبکه)
-دوربين هاي دو منظوره


از نظر شکل ظاهري و کاربرد متناظر:
-دوربين هاي دام dome
-دوربين هاي صنعتي
-دوربين هاي مينياتوري
-دوربين هاي مادون قرمز ir
-دوربين هاي اسپيد دام (دوربين هاي چرخشي ptz)


از نظر قاب و پوشش:
-دوربين هاي ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزيني)
-دوربين هاي مخفي
-دوربين هاي قاب فانتزي

 

دوربين هاي آنالوگ

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

 اين دوربين ها نسل ابتدايي دوربين هاي مداربسته مي باشند که براي دريافت و ارسال اطلاعات صدا و تصوير از امواج آنالوگ استفاده مي کنند.صدا و تصوير اين دوربين ها هر يک توسط کابل دورشته اي جداگانه منتقل مي شوند که يک رشته از سيم ها نقش جلوگيري از نويز بر سيم اصلي را ايفا مي کند. کابل متداول براي تصوير اين دوربين ها کابل کواکسيال rg59 است گرچه ارتباط تصوير اين دوربين ها با کابل هاي مختلف بر حسب نياز امکان پذير است.

کيفيت اين دوربين ها همانگونه که از نامشان پيداست تابعي از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نويز قرار دارد. نويز هاي مختلف الکترومغناتيسي و نويز هاي ناشي از نوسانات برق همواره يکي از تهديدات جدي بر کيفيت دوربين هاي مداربسته آنالوگ مي باشند. به همين دليل استفاده از کابل ها و تجهيزات با کيفيت بالا روي کيفيت تصوير در اين نوع دوربين ها تاثير بسزايي دارد.

 

زماني که نياز به ارسال تصاوير و صدا بصورت بي سيم باشد اين دوربين ها ضعف بزرگي از خود نشان ميدهند. اگر قرار باشد تصاوير به همان صورت آنالوگ انتقال يابند بايد از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و اين مسئله کيفيت تصوير را بيش از پيش تحت تاثير امواج نويز و تداخلي قرار مي دهد. ضمن اينکه امکان رصد کردن تصاوير در محدوده براي هر کس ديگر بسادگي فراهم مي شود. بنابراين هيچوقت نمي تواند راه امن و مطمئن براي ارسال تصاوير آنالوگ باشد.


براي ضبط تصاوير آنالوگ نيز چاره اي از روي آوردن به سيستم ديجيتال نيست. بنابراين در نهايت بايد تصاوير آنالوگ به ديجيتال تبديل شوند. بدين منظور از دستگاه "ضبط تصاوير ديجيتال" dvr استفاده مي شود. دي وي آر ها دستگاه هاي مختص ضبط و کنترل تصاوير دوربين هاي آنالوگ هستند. اين دستگاه امکان کنترل و ارتباط ديجيتال با شبکه را نيز فراهم مي کند.


به دليل قيمت پايين تر دوربين هاي آنالوگ نسبت به دوربين هاي ديجيتال اين دوربين ها به عنوان دوربين هاي مداربسته رايج در بازار ايران شناخته مي شوند. گرچه اخيرا بازار به سمت ديجيتال شدن پيش مي رود و بسياري از سازمان ها به سوي دوربين هاي ip  متمايل شده اند اما هنوز سرعت جايگزيني اين نسل قبلي دوربين ها با نسل جديد دوربين هاي ديجيتال کند است.


مزاياي دوربين هاي آنالوگ:
-قيمت پايين
-تنوع گسترده در بازار ايران
-سادگي نصب نسبت به دوربين هاي ديجيتال


معايب دوربين هاي آنالوگ:
 -کيفيت آنالوگ : کيفيت پايين تر نسبت به ديجيتال
-امکان نويز پذيري: به دليل استفاده از سيستم آنالوگ
-هزينه بالاي سيم کشي
-ارتباط بيسيم با کيفيت پايين و نا امن


همانگونه که اشاره گرديد هنوز دوربين هاي آنالوگ در بازار ايران به عنوان دوربين هاي مداربسته متداول بکار مي روند. شايد بتوان يکي از دلايل عمده آن را عدم نياز به دانش شبکه اي دانست. بسياري از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازي و نصب دوربين هاي آنالوگ آموزش مي دهند و از آموزش هاي نسبتا پيچيده شبکه اي در مورد دوربين هاي ديجيتال صرف نظر مي کنند. لذا همچنان تقاضاي دوربين هاي آنالوگ در بازار ايران بسيار بالاتر از دوربين هاي ip و تحت شبکه است.


همين امر واردکنندگان دوربين هاي مداربسته را نيز به واردات بيشتر دوربين هاي آنالوگ نسبت به دوربين هاي ديجيتال سوق مي دهد. در هر حال يکي از مزاياي اصلي دوربين هاي آنالوگ قيمت پايين تر آنهاست. گرچه همين قيمت پايين در پروژه هاي بزرگ در بالابودن هزينه هاي سيم کشي گم مي شود. توجه به اين اصل که هر دوربين با يک سيم جداگانه به دستگاه کنترل کننده وصل مي شود و اين خود با افزايش تعداد دوربين ها و مسافت بالاي بين دوربين ها هزينه هنگفتي را سبب مي شود.

 

دوربين هاي آي پي تحت شبکه
دوربين هاي ip نسل جديد دوربين هاي مداربسته هستند. امروزه بازارهاي جهاني تمايل زيادي به دوربين هاي ديجيتال نشان داده است. اين دوربين ها همانگونه که از نامشان پيداست از امواج کاملا ديجيتال براي تحليل و ارسال داده هاي تصوير و صدا استفاده مي کنند. يعني برخلاف دوربين هاي آنالوگ، اين دوربين ها از همان ابتداي دريافت تصاوير امواج را ديجيتال مي کنند. ضمن بکارگيري از امواج ديجيتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط مي شوند. هر دوربين همانند يک وسيله در شبکه عمل مي کند و به وسيله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانين شبکه به مرکز کنترل متصل مي گردد.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

همين ويژگي تحت شبکه بودن در دوربين هاي مداربسته ip براي آنها مزاياي زيادي را به همراه مي آورد.


مزاياي دوربين هاي آي پي
-کيفيت بالاي تمام ديجيتال
-امکان استفاده بهينه از کابل هاي ارتباطي
--امکان ارتباط بيسيم با امنيت و کيفيت بالا
-امکان ارسال همزمان تصوير،صدا و برق در بستر شبکه


معايب دوربين هاي آي پي
-قيمت بالاي دوربين ها
-محدوديت پهناي باند
دوربين هاي تحت شبکه ارتباط نزديکي با شبکه جهاني اينترنت دارند. مي توانند از شبکه داخلي به شبکه اينترنت متصل شوند و يا حتي مستقل از شبکه داخلي به اينترنت مرتبط شده و از آن طريق کنترل شوند.
براي ضبط تصاوير آنها ديگر نيازي به dvr  نيست بلکه يک دستگاه که تنها ارتباط شبکه اي ايجاد کرده و داده هاي دوربين هاي آي پي را ذخيره کند کافي است. به همين دليل مفهوم ضبط ديجيتال جاي خود را به مفهوم کاربردي تر ضبط شبکه مي دهد. دستگاه ضبط تصاوير ديحيتال nvr  بدين منظور مورد استفاده قرار مي گيرد.


کاربرد دوربين هاي مداربسته ip آنجا نمود روشني پيدا مي کند که در پروژه هاي بزرگ بهينه سازي سيستم يک امتياز محسوب مي شود. اينکه چگونه تصاوير با حداقل کابل ارتباطي و با بالاترين کيفيت ممکن به مرکز نظارتي منتقل شود تنها از سيستم هاي تحت بستر شبکه بر مي آيد. امروزه يکي از دغدغه هاي مردم، عدم تمايل به وجود هرگونه سيم ارتباطيست. به همين دليل است که شرکت هاي جهان تمام تلاش خود را بر ارتباطات بيسيم متمرکز مي کنند.

در سيستم هاي مداربسته آنجا که نياز به کابل ارتباطي است دوربين هاي تحت شبکه مي توانند با ارتباطات سري و شبکه اي از افزايش تعداد سيم جلوگيري کنند. حال آنکه در بسياري از مواقع در دوربين هاي شبکه مي توان از ارتباط کاملا بي سيسم استفاده کرد.


ارتباط دوربين هاي مداربسته بيسيم از طريق ip  بسيار مطمئن تر و امن تر است. برخلاف دوربين هاي آنالوگ که نگراني است ربوده شدن تصاوير توسط هر فرد مبتدي توسط دريافت امواج آنالوگ وجود داشت در سيستم هاي بستر شبکه امکان کد گذاري امنيت بالايي را براي آن فراهم مي کند. ضمن اينکه ارتباط بيسيم ديجيتال و تحت شبکه بدون افت کيفيت تصوير و صداست و امواج نويز بر کيفيت تصوير بي تاثير است.


بحث دوربين هاي تحت شبکه آي پي همسان با بحث بر سر شبکه هاي کامپيوتري بسيار گسترده و پيچيده است. اما ارتباط شبکه با دوربين هاي آي پي هر پيشرفت مرتبط با شبکه را نير بر دوربين ها لحاظ مي کند. از آن جمله مي توان به يکي از آخرين پيشرفت هاي شبکه يعني power ove ethernet يا به اختصار poe اشاره کرد که اين قابليت دوربين هاي آي پي را نيز شامل شده است.

poe برق را در بستر شبکه مي فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور مي گيرد. در واقع دوربين هاي مداربسته ip با قابليت poe تصوير ، صدا و برق را تنها از طريق همان کابل شبکه منتقل مي کنند. که اين يک مزيت براي سيستم هاي تحت شبکه بشمار مي رود.


دوربين هاي دومنظوره
اين دوربين ها در واقع دوربين هاي آنالوگي هستند که پرت خروجي شبکه نيز در آنها تعبيه شده است. کيفيت آنها آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربين آنالوگ و يا دوربين تحت شبکه وجود دارد.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

 استفاده از اين دوربين ها تنها زماني توصيه مي شود که سيستم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال يک يا چند دوربين بصورت مستقيم به شبکه مورد نياز است.


 دوربين هاي دام dome

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

معني لغتي کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربين دام به معني دوربين گنبدي شکل بوده و عنوان دوربين هاي سقفي نيز درباره آنها بکار ميرود. اين دوربين ها بيشتر براي نصب بر روي سقف طراحي شده و در اشکال فانتزي و متفاوتي در بازار موجود است. صرف نظر از قابليت ديد در شب و يا نوع لنز يا نوع امواج به کليه دوربين هاي سقفي گنبدي شکل دوربين دام گفته مي شود.


دوربين هاي صنعتي

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

استفاده از اين دوربين ها برخلاف نامشان در بازار ايران، منحصر به مصارف صنعتي نيست. اين دوربين ها که نام اصليشان دوربين هاي بادي body camera مي باشد دوربين هاي مکعب مستطيل شکلي هستند که معمولا قابليت نصب لنز بصورت جداگانه روي آنها تعبيه شده است. از آنجا که ساير دوربين ها قابليت سوار شدن لنز يا تعويض آن را ندارند از اين دوربين ها بيشتر در جاهايي استفاده مي شود که زوم يا فکوس مطلوب باشد.
دوربين هاي صنعتي با قاب و يا بدون قاب در داخل و يا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار مي گيرند.

 

دوربين هاي مينياتوري

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 دوربين هاي مينياتوري يا mini camera همانگونه که از نامشان پيداست دوربين هاي مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از اين دوربين ها بيشتر به عنوان دوربين هاي مخفي استفاده مي شود. معمولا آنها را در جايي که مي خواهند دوربين نامحسوس باشد بکار مي گيرند.


دوربين هاي آي آر

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  
به کليه دوربين ها که از نور مادون قرمز براي تشخيص تصاوير استفاده مي کنند دوربين هاي اينفرارد يا ir گفته مي شود. در دوربين هاي مداربسته از اين تکنولوژي بيشتر براي تشخيص تصاوير در تاريکي استفاده مي شود. معمولا تعدادي led در اطراف لنز اين دوربين ها نصب شده و بوسيله يک سنسور نور در تاريکي روشن مي شوند.


دوربين هاي اسپيددام چرخشي

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  
دوربين هاي چرخشي يا speed dome و يا ptz به کليه دوربين هاي مداربسته گفته مي شود که قابليت چرخش دوربين در جاي خود بوسيله کنترل کننده يا اتوماتيک فراهم شده باشد. از اين دوربين ها بيشتر در مواقعي استفاده مي شود که نياز است که فرد تصاوير دوربين مداربسته را همزمان نظارت کند. از اينرو فرد مي تواند با استفاده از قابليت ptz سيستم هاي مداربسته ، دوربين را به هر جهت که مي خواهد بچرخاند و در هر جا که مي خواهد زوم کند. دوربين هاي اسپيد دام به دليل تعبيه شدن موتور روي آنها از قيمت بالاتري نسبت به ساير دوربين هاي مداربسته برخوردارند.


دوربين هاي ضد آب

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  
به هر دوربين مداربسته که قاب آنها طوري طراحي شده باشد که از نفوذ آب به آن جلوگيري کند دوربين هاي ضد آب مي گويند. ممکن است خود لنز نيز ضد آب (واتر پروف) طراحي شود اما در بيشتر موارد اين قاب دوربين است که به عنوان ضد آب شناخته مي شود. دوربين هايي که بايد در فضاي باز استفاده شوند و يا به اصطلاح دوربين هاي out door مي بايست از قاب هاي ضد آب استفاده کنند.


دوربين هاي مخفي

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

دوربين هاي مداربسته مخفي مي توانند در هر شکل و اندازه وجود داشته باشند. از آنجا که استفاده از دوربين هاي مخفي کاملا ابتکاري مي باشد مي توان آنها را در هر جاي ممکن جاسازي کرد. انواع پيش ساخته آنها در قاب هاي مختلفي مثل قاب سيستم اطفاء يا قاب زنگ ، ساعت ديواري ، پريز برق موجود است. معمولا از دوربين هاي مينياتوري به عنوان دوربين هاي مخقي استفاده مي شود.


تجهيزات دوربين مداربسته
در اين بخش به معرفي و بررسي برخي از تجهيزات و لوازم جانبي دوربين هاي مداربسته مي پردازيم.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  dvr  چيست ؟
دستگاه ضبط تصاوير ديجيتال digital video recording  که به اختصار dvr ناميده مي شود يک سيستم نظارت و کنترل بر دوربين هاي مداربسته آنالوگ است. اين سيستم قابليت هاي فرآواني را براي دوربين ها فرآهم مي کند. از ضبط تصاوير با فرمت هاي تصويري و کيفيت هاي مختلف تا قابليت هاي هشداري متنوع. ارتباط با شبکه و بکارگيري نرم افزارهاي کاربردي.


دي وي آر ها شامل تعداد محدودي ورودي و خروجي تصوير و صدا هستند و همين محدوديت تعداد ورودي ها آنها را دسته بندي کرده است. دي وي آر هاي با 4 ورودي تصوير را دي وي آر 4 کانال (dvr 4ch) مي نامند. به همين ترتيب تعداد کانال ها مي تواند 8 ، 16 و 32 باشد. دي وي آر هاي رايج در بازار از 32 فراتر نمي روند. اينها استاندارد هاي ورودي تصاوير هستند گرچه ممکن است برخي از شرکت ها خصوصا شرکت هاي چيني تعداد ورودي هاي متفاوتي براي محصولات خود در نظر بگيرند.


انواع dvr :
صرف نظر از انواع دي وي آر از نظر تعداد کانال که مي توانند 4 کانال ، 8 کانال ، 16 کانال ، 32 کانال و يا... باشند ، dvr  هاي موجود در بازار در دو دسته کلي نيز تقسيم بندي مي شوند.
-دي وي آر هاي استندلون standalone
-کارت دي وي آر


کارت dvr:
کارت dvr يک کارت کامپيوتري است که در دو حالت داخلي (اينترنال) يا خارجي (اکسترنال) بر روي کامپيوتر نصب مي گردد. کارت دي وي آر در واقع رابط بين دوربين هاي مداربسته آنالوگ با سيستم کامپيوتر است. مابقي وظايف را کامپيوتر انجام مي دهد. اطلاعات نيز درون کامپيوتر ذخيره مي شود.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

اين سيستم بيشتر براي مصارف کوچک و استفاده هاي کوتاه مدت توصيه مي شود. اشاره به اين نکته که يک کامپيوتر را بايد براي استفاده از اين کارت در نظر گرفت ضمن اينکه براي کارايي و امنيت بيشتر مي بايست از استفاده هاي ديگر با کامپيوتر پرهيز شود هزينه هاي بالاي برق که همزمان بخش هاي مختلف پي سي مورد استفاده قرار مي دهند همگي بازار را به استفاده از سيستم هاي مستقل دي وي آر سوق مي دهد.


دي وي آر استندلون standalone:
سيستم dvr مستقل از کامپيوتر را دي و آر استندالون مي نامند. اين دستگاه که معمولا در اندازه هاي متفاوتي در ابعاد دي وي دي پلير تا کيس کامپيوتر در بازار موجود است بر حسب نياز مي تواند کوچک يا بزرگ و با قابليت هاي متفاوت باشد. از آنجا که اين سيستم بطور خاص براي ذخيره و کنترل دوربين هاي مداربسته طراحي شده است استفاده از آن در مقابل نوع کارت کامپيوتر دي وي آر ترجيح داده شده و توصيه ميگردد.


همانگونه که اشاره گرديد تعداد کانال dvr  ها از روي تعداد ورودي تصوير تعيين مي شود حال آنکه دي وي آر ها مي توانند داراي تعداد کانال متفاوت ورودي براي صدا باشند. در بازار اين دستگاه ها ممکن است هيچ ورودي صدا نداشته باشند و يا يک يا چند ورودي صدا در آنها تعبيه شده باشد.

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

 

معمولا دستگاه هاي دي وي آر ، پرتي براي لن lan شبکه دارند که به منظور ارتباط با شبکه داخلي يا اينترنت و بخصوص در  مبحث انتفال تصوير روي اينترنت استفاده مي شود. دي وي آر هايي که ورودي صدا و پرت lan داشته باشند در بازار ايران اصطلاحا فول آپشن (full option) مي نامند.

گرچه قابليت هاي dvr ها متفاوت است و در بين فول آپشن ها نيز گزينه ها بسيار متنوع خواهند بود.


برخي از قابليت هاي متفاوت dvr ها:
-هشدار قطع يا خرابي دوربين
-قابليت حسگر حرکت motion detection
- قابليت ضبط تصاوير با فرمت هاي مختلف و کيفيت هاي متفاوت
-ارتباط lan يا dial up
-هشدار حرکت از طريق ايميل
-امکان ارتباط با ftp
-کنترل از طريق وب
- شمارنده ورود و خروج counter
-تنظيم نور در نور شديد يا تاريکي مطلق
-زبان هاي سيستم (فارسي و ...)

 

nvr  چيست ؟
دستگاه کنترل و ذخيره سازي تصاوير دوربين هاي مداربسته تحت شبکه ip را network video recording يا به اختصار nvr مي نامند. اين دستگاه بر مبناي کنترل دوربين هاي شبکه طراحي شده و مدل هاي مختلف آن در ابعاد مختلف موجود است. اين سيستم امکان کنترل دوربين هاي ip و ذخيره سازي تصاوير آنها را فراهم مي کند.

 

وظايف عمده ان وي آر ها همانند دي وي آر ها بوده و قابليت هاي نسبتا مشابهي را دارا مي باشند. تفاوت ها تنها در بکارگيري و نحوه ارتباطشان با دوربين هاست. برخلاف dvr ها که اتصال تصوير و صدا را بسادگي فراهم کرده اند نحوه اتصال در nvr ها تابع مستقيمي از مفاهيم شبکه هاي کامپيوتريست. nvr در واقع مرکز اتصال شبکه بشمار مي رود و سياست هاي اتصال در شبکه بر حسب نياز با توجه به الگوي شبکه متفاوت خواهد بود.

 

 bnc

 

 

 

 

دوربين مداربسته,انواع دوربين مداربسته,کاربردهاي دوربين مداربسته

  
bnc يا british naval connector نوعي فيش ارتباطيست که به منظور اتصال کابل هاي کواسيال بکار  مي رود. اين اتصال دهنده ها براي کابل هاي کواکسيلي از قبيل rg59، rg58 تا rg179 و rg316 مناسب هستند.

بي ان سي ها در زمينه هاي متفاوتي از جمله تجهيزات راديويي،تلويزيوني،تجهيزات آزامايشگاهي، سيگنال هاي ويديويي و همچنين برخي شبکه هاي کامپيوتري بکار برده مي شوند. همچنين اين اتصال دهنده ها فيش هاي متداول براي ارتباط دوربين هاي مداربسته آنالوگ هستند.

 

همانند ساير اتصال دهنده ها bnc ها نيز بصورت نري و مادگي با يکديگر متصل مي شوند شامل يک پين داخلي و يک فک دوار چرخنده مي باشند. بدنه چرخشي بي ان سي نر در بي ان سي ماده با چرخشي 180 درجه قفل مي شود.طراحي داخلي bnc ها سبب اتصال قفل شونده و مطمئن شده است.
bnc هاي موجود در بازار بسته به نوع اتصال آنها با کابل و همچنين ابزار اتصال دهنده آنها در انواع مختلفي يافت ميشوند. از آن جمله مي توان به بي ان سي هاي پيچي ، بي ان سي هاي فنري، بي ان سي هاي پرسي و... اشاره کرد.


براي اتصال بي ان سي هاي پرسي به کابل کواکسيال ابزار پرس بي ان سي نياز است اما براي بي ان سي هاي پيچي يک پيچ گوشتي ريز کفايت مي کند. که البته نياز
به توضيح نيست که اتصال بي ان سي هاي پرسي مطمئن تر مي باشد
 

 

نويسنده:  سعيد برقيان
منبع: وب سايت کارساز نت
نشر و کپي برداري با ذکر منبع و نام نويسنده بلامانع مي باشد