بازگشت به صفحه قبل

دسترسی سریع

سئو چیست؟
(انواع حملات)امنيت شبكه هاي كامپيوتري
 Routing Metric Value چگونه محاسبه می شود ؟
انتقال شبکه از طریق سیم کشی برق ( پاورلاین )
 معرفی برخی از موتورهای بازی سازی اندروید
فیسبوک و گوگل، ارتباط زبانی بین دو سیستم هوش مصنوعی را کشف کردند
10 نکته که شما را به برنامه نویس حرفه ای جاوا اسکریپت تبدیل می کند
خود را روی اینترنت جستجو کنید!
بازیابی پسورد ویندوز 10
پروتکل مسیریابی OSPF
پروتکل مسیریابی RIP
پروتكل مسيريابي  IGRP
پروتکل  IS-IS
پروتکل   EIGRP
آموزش نحوه اتصال به شبکه دامین
آشنایی با انواع دوربین های مداربسته
آشنایی با پروتکل TCP/IP
اصول اولیه عیب یابی شبکه
نسل پنجم شبکه تلفن همراه
عکس برداری مبتنی بر لیدار
دستیار صوتی هوشمند مایکروسافت و ب ام و
طراحی وب سایت
ایجاد راهنمای سبک طراحی وب
شناسایی لینک های خطرناک
فضای ابری چیست؟
محققان دلایل تفاوت مغزی بین دانش آموزان در سرعت یادگیری را دریافتند
ابزارهای جدید در توسعه دنیای مجازی
نحوه استفاده از اکشن در فتوشاپ

پروتکل مسیریابی OSPF

پروتکل مسيريابي Open Shortest Path First که به اختصار OSPF ناميده مي شود يک پروتکل مسيريابي Link state است که مي تواند ترافيک هاي مربوط به پروتکل IP را مديريت کند. OSPF نسخه هاي مختلفي دارد که در حال حاضر از نسخه 2 آن بيشتر استفاده مي شود .OSPF بر خلاف برخي پروتکل ها که بصورت انحصاري توسط شرکت ها ارائه مي شوند يک پروتکل کاملا جامع و بدون وابستگي به هيچ برند خاصي است ، تقريبا همه روترهايي که در دنيا وجود دارند از پروتکل OSPF پشتيباني مي کنند. پروتکل مسيريابي Open Shortest Path First يا OSPF از الگوريتم Shortest Path First يا SPF که توسط Dijkstra طراحي شده است براي جلوگيري از بوجود آمدن Routing Loop در توپولوژي شبکه ها استفاده مي کند و به نوع يک شبکه Loop Free ايجاد مي کند. OSPF فرآيند Convergence سريعي دارد و از طرفي قابليت Incremental Update را نيز با استفاده از Link  State Advertisement يا LSA فراهم مي کند. OSPF يک پروتکل Classless است و به شما اين اجازه را مي دهد که براي طراحي يک ساختار سلسله مراتبي شبکه از VLSM و Route Summarization براحتي استفاده کنيد.

پروتکل مسيريابي OSPF


مهمترين معايبي که در OSPF وجود دارد اين است که OSPF براي نگهداري ليست OSPF Neighbor ها ، توپوپولوژي شبکه که شامل يک ديتابيس از تمامي روترها و Route هاي موجود در آنهاست و همچنين Routing Table خود روتر به حافظه RAM نسبتا بيشتري در مقايسه با پروتکل هاي Distance Vector نياز دارد ، همچنين OSPF به قدرت پردازشي يا CPU بيشتري براي اجرا کردن الگوريتم SPF نياز دارد و همين موارد باعث مي شود که OSPF در رده بندي پروتکل هاي مسيريابي پيچيده يا Complex Protocol قرار بگيرد. دو مفهوم بسيار مهم در مواردي که مي خواهيد از OSPF استفاده کنيد وجود دارند که اولين مفهوم Autonomous System و دومين مفهوم Area مي باشد.

Area در OSPF براي ايجاد کردن ساختار مسيريابي سلسله مراتبي يا موروثي ( Hierarchical Routing ) در يک Autonomous System استفاده مي شود. Area ها تعيين کننده اين هستند که چگونه و به چه اندازه اطلاعات مربوط به Routing بايستي در شبکه به اشتراک گذاشته شود. OSPF دو لايه وراثت يا Hierarchy دارد ، لايه Backbone يا Area 0 و لايه هاي خارج از Backbone يا Area هاي بين عدد 1 تا 65535 ، ايندو دو Area اي متفاوت هستند که مي توان در بين آنها اطلاعات مسيريابي را Summarize کرد. Route Summarization به ما کمک مي کند که بتوانيم Routing Table هاي خود را فشرده سازي و کوچکتر کنيم. تمامي Area ها بايستي به Area 0 متصل شوند و تمامي روترها در اين Area از يک توپولوژي يکسان استفاده مي کنند.

واژه هاي مرتبط با Open Shortest Path First يا OSPF
Router ID در OSPF هر روتر در پروتکل OSPF به يک Router ID منحصر به فرد نياز دارد. OSPF Router ID براي شناسايي يک روتر در توپولوژي OSPF استفاده مي شود.
Loopback Interface : اين interface در واقع يک virtual interface بر روي روتر است ، بصورت پيشفرض روتر loopback interface ندارد ولي مي توان به راحتي آن را ايجاد کرد ، اين interface ها براي روتر به منزله يک interface فيزيکي واقعي در نظر گرفته مي شوند و مي توانيد به آنها نيز آدرس IP اختصاص بدهيد
Area Border Router   ABR : به روتري که يک يا چندين OSPF Area را به شبکه Backbone متصل مي کند گفته مي شود ، اين Router به عنوان يک عضو در نظر گرفته مي شود که در توپولوژي OSPF به تمامي Area ها متصل شده است.
Internal Router : به روتري که رابطه OSPF اي با ساير روترهاي موجود در همان Area را دارد گفته مي شود.
Backbone Router : قسمت مهمي از OSPF Backbone مي باشد که شامل تمامي ABR ها و همچنين روترهايي که به Area هاي مختلف متصل شده اند مي شود.

Designated Router يا DR و Backup Designated Router يا BDR : روتر DR يا Designated Router در واقع يک router interface است که توسط همه روترهاي موجود در يک سگمنت شبکه به عنوان روتر منتخب انتخاب شده است و BDR يا Backup Designated Router روتر جانشين يا Backup همين DR است. Designated Router ها يا DR ها با تعريف مسيرهاي ويژه براي رد و بدل شدن Routing Update ها باعث کاهش ترافيک شبکه مي شوند. DR ها وظيفه نگهداري Topology Table يا توپولوژي کامل شبکه را به همراه تمامي Update هاي شبکه ها را بر عهده دارد ، DR اين اطلاعات را که مربوط به Update شدن اطلاعات است در قالب Multicast براي ساير روترهاي شبکه ارسال مي کند. تمامي روترهاي موجود در يک Area با استفاده از Designated Router يا DR ها مي توانند يک رابطه Slave//Master را با همديگر ايجاد کنند.